Christian H. Hansen: Hvis jeg var minister

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Fødevarer har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som fødevareminister. Læs her om Christian H. Hansen fra partiet Fokus, der ville skærpe kontrollen med produktionsdyr og støtte økologien igennem offentlige indkøb til institutioner.
Foto: folketinget

I vores politiske program foreslår Fokus bl.a., at mindst 60 procent af de fødevarer, det offentlige indkøber til institutioner, skoler, børnehaver, ministeriers og styrelsers kantiner etc., skal være økologiske. På den måde vil vi både støtte vores økologiske landbrug og samtidig styrke folkesundheden.

Christian H. Hansen
Fødevareordfører fra partiet Fokus
Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?

Hvis jeg var fødevareminister, ville jeg som det første skærpe den kontrol, som Fødevarestyrelsens Rejseholds fører med svinefarme og andre virksomheder, der holder produktionsdyr. Velfærden for produktionsdyrene ville absolut være prioritet nummer ét, når jeg havde sat mig i ministerstolen. Men når dyrevelfærden var på plads ville min næste opgave være at sikre danskerne sundere og renere fødevarer.

Hvad ville du arbejde for at få med i CAP-reformen?

EU´s landbrugsstøtte (CAP) skal reformeres. Fokus´ helt principielle holdning er, at landbrugsstøtten er skadelig for landbruget og over tid bør udfases. Men det er en udmærket begyndelse at gøre støtten afhængig af produktionsformen, således at økologisk landbrug prioriteres.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00