Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Dyrevelfærden for Naturstyrelsens naturplejekvæg er til debat i et samråd, mens politikerne skal lovbehandle handelsvilkårene i fødevaresektoren, og den amerikanske præsident Joe Biden inviterer til virtuelt klimatopmøde. Få dit overblik over ugen her.

Onsdag denne uge bliver det igen muligt at nyde et måltid mad på restauranter og cafeer.
Onsdag denne uge bliver det igen muligt at nyde et måltid mad på restauranter og cafeer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til en uge, hvor vi kan glæde os over igen at kunne nyde indendørsservering på restauranter og at få skænket en øl udendørs uden et coronapas.

Måske - måske ikke - får vi regeringens miljø- og klimaudspil for landbruget, men sikkert er det i hvert fald, at det er en uge med masser af fart over feltet på Christiansborg med samråd og lovbehandling.

MANDAG 
Apropos restauranter, så kan vi da lige starte ud med, at de allerbedste til servering mandag kan blive udtaget til det danske Tjenerlandshold. Ved udtagelsen konkurreres der i flere discipliner, heriblandt flambering, blindsmagning af vin, servietfoldning og udskæring af frugt.
 
TIRSDAG 
Danmark har fået nye kostråd, der for første gang inddrager hensyn til klima. Og tirsdag bliver de debatteret, når Fødevareministeriet og Tænketanken Frej arrangerer et virtuelt forsamlingshus. Debatten vil foregå under de to overskrifter 'Klima og sundhed – skal vi udfase kødet?' Og 'Kost og adfærd – kan danskerne ændre vaner?' Blandt andre fødevareministeren, Klimarådet, Coop, Diabetesforeningen og 3F stiller op i debatten.