Aktører fremlægger seks initiativer til at omstille offentlige og private køkkener

KLIMA: Målet om 60 procent økologi i de offentlige køkkener skal genetableres, og der skal udvikles fælles indkøbsaftaler. Sådan lyder et par af de forslag, som ni aktører, inden for fagforbund, uddannelse og erhvervsliv, har sendt til ministre og ordførere for at skubbe på en dansk klima- og økologiomstilling. 

Der bør serveres mere klimavenlig og økologisk mad i børneinstitutioner, restauranter og på offentlige og private arbejdspladser.

Det mener ni aktører, der i et fælles skriv opfordrer regeringen og Folketinget til at gøre offentlige og private professionelle køkkener til en drivkraft for den danske klima- og økologiomstilling.

En af vejene hertil er at genetablere målet om 60 procent økologi i alle offentlige køkkener. Et mål, der skal stige til 90 procent fra 2030, mener aktørerne, som består af Kost & Ernæringsforbundet, Økologisk Landsforening, HORESTA, 3F Privat Service, Hotel og Restauration, Hotel- og Restaurantskolen, Dansk Vegetarisk Forening, Holmbeck EcoConsult, Changing Food/Copenhagen Food Systems Centre og Plantebranchen.

Login