Analyse af 
Rikke Albrechtsen

Kaotiske Brexit-scener er ikke bare begyndervanskeligheder

OMKOSTNING: Den fagre nye verden efter Brexit er ved at åbenbare sig, og resultatet er brudte forsyningskæder, nye handelsmønstre og et mindre nært forhold til den britiske nabo.

Parliament Square i London fik besøg af nogle af de fiskefragtbiler, der ikke pt. tager turen over Den Engelske Kanal på grund af de udfordringer, Brexit har skabt for sektoren.
Parliament Square i London fik besøg af nogle af de fiskefragtbiler, der ikke pt. tager turen over Den Engelske Kanal på grund af de udfordringer, Brexit har skabt for sektoren.Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: De fiskefragtbiler, der forsøgte at lægge det britiske regeringskvarter i et jerngreb i sidste uge, vidner om, at alt ikke er helt, som det skal være efter Brexit.

”Inkompetent regering ødelægger skaldyrsindustrien,” stod der på siden af én af de mindst 24 lastvogne, der var kørt til det indre London for at protestere over de store problemer, som den britiske fiskeindustri er stødt ind i efter Brexit. Og fiskerne har vel at mærke selv været blandt de største fortalere for Brexit.

De vrede fiskere, der ikke kan få afsat deres varer til kontinentet som de plejer, er kun det seneste eksempel i rækken af sektorer, der er blevet dynget til i nye administrative krav, da briterne 1. januar vinkede farvel til EU’s indre marked og toldunion.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00