Chefs pludselige exit har skabt uro og utryghed i Fødevareministeriet: "Jeg frygter, at alle stopper med at sige fra"

Afdelingschef Anders Holbølls usædvanlige afsked med Fødevareministeriet har skabt røre blandt ansatte i departementet. De fortæller under anonymitet om forcerede processer og frygt for at give fagligt modspil. Departementschef Morten Niels Jakobsen fortæller, at udtalelserne gør stort indtryk, og at ledelsen har sat initiativer i gang, der skal forbedre medarbejdernes trivsel. 

Der er en frygt for, at det kan få personlige konsekvenser, hvis man giver fagligt modspil, fortæller medarbejdere i Fødevareministeriets departement. Morten Niels Jakobsen fortæller, at der "altid er plads til faglige inputs og modspil på alle niveauer."<br>
Der er en frygt for, at det kan få personlige konsekvenser, hvis man giver fagligt modspil, fortæller medarbejdere i Fødevareministeriets departement. Morten Niels Jakobsen fortæller, at der "altid er plads til faglige inputs og modspil på alle niveauer."
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Pludselig var han væk. Kontoret stod mørkt og aflåst tilbage.

Det var mandag 18. september, og afdelingschef Anders Holbøll havde om formiddagen holdt onboarding for nye ansatte i Fødevareministeriets departement. Men efter et møde med departementschef Morten Niels Jakobsen samme eftermiddag, så ingen ham mere.

Afdelingschefens uventede exit har sendt rystelser ned igennem systemet. For måden det skete på er helt usædvanlig på Slotsholmen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00