Connie bider fra sig – igen

NY BOG: Connie Hedegaard fastholder i ny bog sit synspunkt i Bilka-sagen. Hun har det "skidt med", at hun blev sat af sagen, fordi nogle Venstrefolk placerede en "stinker", siger hun i bogen af Kurt Strand.
Mikael Børsting

… og jeg har det ærligt talt temmelig skidt med, at bare fordi nogle unavngivne Venstre-folk placerer en stinker i en eller anden avis, så er det åbenbart nok til at kalde mig inhabil

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister, sagt i bogen Connie Hedegaard - ikke blot til pynt
Connie Hedegaard er ikke alene konservativ nøglefigur med fremtiden foran sig, hun er også stædig. Så stædig at hendes partileder Bendt Bendtsen skulle true hende med fyring, hvis hun ikke stoppede med at kritisere ham og statsministeren i offentligheden, efter hun var blevet erklæret inhabil i Bilka-sagen.

Fejt at erklære sig inhabil
Det gjorde hun. Hun stoppede kritikken, men i den ny bog Connie Hedegaard – ikke blot til pynt, retter hun igen et skarpt angreb på beslutningen om at fjerne hende fra sagen om det omstridte Bilka-varehus i Horsens.

"For mig ville det helt klart være fejt at erklære sig inhabil. Jeg udtalte mig om Bilka-sagen i efteråret 2004, fordi de lokale myndigheder i Horsens og Vejle amt ikke kendte mine holdninger som ny miljøminister. Derfor sagde jeg, hvad jeg mente, og jeg tager hellere skraldet for det end at erklære mig inhabil," siger Connie Hedegaard til den tidligere kollega på Danmarks Radio Kurt Strand, der er forfatter på bogen.

Dårlig sag for regeringen
I bogen om Danmarks miljøminister beskriver Kurt Strand hele Bilka-forløbet, hvor Connie Hedegaard - blot tre dage før hun skal sætte punktum for sagen - bliver sat uden for indflydelse. Det sker, efter at Bendt Bendtsen og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har haft en snak om, at sagen er ved at udvikle sig til en dårlig sag for regeringen.

0:000:00