Dan Jørgensen præsenterer første del af klimaplan på onsdag

KLIMA: Regeringen er på trapperne med sit forslag til den første store klimahandlingsplan. Billigere elvarme, udskiftning af olie- og naturgasfyr og affaldsplan er med. Støttepartier håber på højere ambitioner.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen
Fakta
Ifølge klimaloven skal klimaindsatsen ske under hensyntagen til en række guidende politiske principper:
  • Danmark skal være et foregangsland i den internationale klimaindsats og har et historisk og moralsk ansvar for at gå forrest
  • Indfrielsen af Danmarks klimamål skal ske så omkostningseffektivt som muligt. Dansk erhvervsliv skal udvikles, ikke afvikles
  • Danmark skal fastholde en stærk velfærdsstat, hvor sammenhængskraften og den sociale balance sikres
  • Klimaindsatsen skal medføre reelle indenlandske reduktioner, men det skal samtidig sikres, at danske tiltag ikke blot flytter hele drivhusgasudledningen uden for Danmarks grænser.

Kilde: Aftale om klimaloven

Det har været en langstrakt optakt, men nu skulle den være god nok:

I denne uge kommer regeringen med første del af regeringens udspil til den længe ventede klimahandlingsplan, der skal vise, hvordan Danmark inden for de næste ti år skal reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent i forhold til 1990.

”Det, vi kommer med på onsdag, er første del af regeringens klimahandleplan. Det kommer til at levere på klimamålsætningen, og det kommer selvfølgelig også til at have et fokus på, at vi står midt i en svær tid, hvor vi skal stimulere beskæftigelsen i Danmark,” siger klimaminister Dan Jørgensen (S) til Politiken.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00