Om  
Christian Junker

DanBred udskifter hele sin bestyrelse efter skandalesag

Samtlige medlemmer og formandskab træder ud af bestyrelsen for et af Landbrug & Fødevarers største datterselskaber. Det sker for at genoprette tilliden til virksomheden efter en række krænkelsessager.

Bestyrelsesformand Christian Junker udtræder sammen med resten af DanBreds bestyrelse.<br>
Bestyrelsesformand Christian Junker udtræder sammen med resten af DanBreds bestyrelse.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

DanBred udskifter hele sin bestyrelse.

Det skriver virksomhedens majoritetsejer, Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Samtlige bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af henholdsvis Landbrug & Fødevarer, DBI Holding og Danish Agro, udtræder. Det samme gør bestyrelsens formand, Christian Junker.

Tilliden til svineavlsvirksomheden skal genoprettes, både for ansatte og omverdenen, fremgår det af pressemeddelelsen. Beslutningen er truffet i kølvandet på en række krænkelsessager, hvor tre kvindelige DanBred-ansatte har anklaget den nu fratrådte administrerende direktør, Thomas Muurmann Henriksen, for seksuel chikane.

Det fremgår af en artikel i erhvervsmediet Finans, at de tre kvinder fik en undskyldning fra bestyrelsesformand Christian Junker efter episoderne. Efterfølgende henvendte 18 mellemledere sig samlet til bestyrelsen i et brev, hvor de tog kraftigt afstand fra direktøren. De tre kvinder har sidenhen kontaktet Landbrug & Fødevarer og udtrykt frustration over manglende konsekvenser for Thomas Muurmand Henriksen. Direktøren meddelte onsdag aften sin afgang.

Nu skal en ny bestyrelse sammensættes, og det er besluttet, at medarbejdervalgte repræsentanter vil få en bestyrelsesplads.

"Der er enighed om, at der er sket fejl i den måde, bestyrelsen i selskabet har ageret på, og at der nu udestår et stort arbejde med at genoprette tilliden over for medarbejdere, leverandører, samarbejdspartnere og ikke mindst de berørte kvinder," skriver Landbrug & Fødevarer i pressemeddelelsen.

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af DanBred, der specialiserer sig i svineavl og genetik. Det fremgår af en årsrapport, at DanBred i 2020 havde en omsætning på næsten 1,2 milliarder kroner. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Junker

Direktør, CJ Consult, i bestyrelsen for bl.a. Ameropa
merkonom

0:000:00