Danish Crown får flere klager på halsen om greenwashing

Greenpeace klager til Forbrugerombudsmanden over klimakampagne fra Danish Crown. Det kommer oveni, at tre andre organisationer vil rejse en retssag mod virksomheden, der også handler om grøn vildledning af forbrugerne. Danish Crown afviser kritikken.

Det er blandt andet betegnelser som "klimakontrolleret gris" og "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" i Danish Crowns kampagne, der har ført til klager.
Det er blandt andet betegnelser som "klimakontrolleret gris" og "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" i Danish Crowns kampagne, der har ført til klager.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Mandag morgen tikkede en klage ind til forbrugerombudsmanden om Danish Crowns kampagne for "Klimakontrolleret gris".

Den er indgivet af Greenpeace, der anklager slagterikoncernen for greenwashing med "flere stærkt vildledende og udokumenterede påstande". Greenpeace peger i sin klage blandt andet på oplysningen i Danish Crowns kampagne om, at “Dansk gris har 25 % mindre klimaaftryk pr. kg kød siden 2005".

“Danish Crowns “klimakontrol”  består af frivillige, uforpligtende målsætninger, og er dermed ikke meget andet end et salgstrick. Vi vurderer derfor, at Danish Crowns selvopfundne mærkningsordning er vildledning i værste potens og direkte skadelig for den grønne omstilling. Kampagnen bør derfor stoppes omgående," lyder det i en pressemeddelelse fra Kristine Clement, kampagneleder for landbrug og skov i Greenpeace.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00