Om  
Claus Hein
Søren Tinggaard
Peter Fallesen Ravn

Danish Crowns økologiske selskab får ny direktør

Søren Tinggaard afløser Claus Hein som ny direktør for Danish Crowns økologiske selskab, Friland. Han hentes hjem fra en stilling som chef for Danish Crowns salgskontor i Shanghai. 

Danish Crowns økologiske datterselskab, Friland, får ny direktør. Det bliver Søren Tinggaard, der hentes hjem fra en stilling hos virksomhedens salgskontor i Shanghai. 
Danish Crowns økologiske datterselskab, Friland, får ny direktør. Det bliver Søren Tinggaard, der hentes hjem fra en stilling hos virksomhedens salgskontor i Shanghai. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Hentet hjem fra Shanghai. 

Det lyder mest som starten på en romantisk komedie, men det er ikke mindst realiteten for Søren Tinggaard, der per 1. januar bytter den kinesiske storby ud med et job som direktør for Danish Crowns økologiske selskab, Friland. 

Det fremgår af en pressemeddelelse sendt til Altinget. 

Han har de sidste fire år drevet Danish Crowns salgskontor i den kinesiske storby. Men nu glæder han sig til at hjælpe kunderne til at vælge økologisk svinekød til. 

"Friland sælger et produkt der i høj grad er værdibaseret. Kunderne og forbrugerne vælger Frilands produkter til, fordi de kan noget ekstra på særligt dyrevelfærd og en meget stor del er også økologisk, så jeg ser frem til at arbejde for at løfte værdien på vores leverandørers råvarer," fortæller Søren Tinggaard i pressemeddelelsen.

Friland har været presset af den høje inflation de sidste par år, der har fået kunderne til at fravælge dyrere økologisk kød. 

"Friland er fortsat udfordret af det skifte i forbrugernes indkøbsmønstre, som blev udløst af krigen i Ukraine,” udtaler bestyrelsesformand for Friland, Peter Fallesen Ravn.

Søren Tinggaard afløser Claus Hein, der har stået i spidsen for Friland siden 2019. Hein har takket ja til nye udfordringer som direktør for europæisk detailhandel hos moderselskabet Danish Crown. 

"Det bliver virkeligt spændende at kunne arbejde med hele værdikæden og ikke mindst at komme helt tæt på Frilands leverandører", siger Søren Tinggaard om sit nye job.

Tinggaard har været hos Danish Crown i over 29 år og har kendskab til det meste af virksomheden alt fra salg til chefstillinger. Han har hertil en kandidat i økonomi fra Aarhus Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hein

Direktør for europæisk detailhandel, Danish Crown
CBA, Nottingham Business School

Søren Tinggaard

Direktør, Friland
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1994)

Peter Fallesen Ravn

Bestyrelsesformand, Friland, gårdejer
landmand

0:000:00