Dansk forskerspire vinder international pris

JORDFORSKNING: Ph.d.-studerende Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har vundet studenterprisen ved en stor, international konference i USA. Hermansen har sin daglige gang i sektionen JORD under instituttet. 

Julie Lundbek

Ph.d-studerende Cecilie Hermansen fra Aarhus Universitet har grund til at være glad i disse dage. Hun har nemlig vundet studenterprisen ved en stor, international konference om jordforskning afholdt i USA. Det skriver dca.au.dk i et nyhedsbrev.

Under konferencen skulle Hermansen både formidle sin forskning i en "speedtalk" på tre minutter og to minutters spørgsmål. I anden del af konferencen skulle hun over to timer besvare spørgsmål fra interesserede. Prisen blev således tildelt på baggrund af hendes evne til at koge sit budskab ned til det essentielle og gøre det forståeligt. 

Til daglig arbejder Cecilie Hermansen i sektionen JORD under vejledning af professor Lis Wollesen de Jonge og postdoc Maria Knadel. Her er hun i færd med at udvikle en model, der ved hjælp af nærinfrarød-spektroskopi kan forudsige forskellige jordegenskaber i jorden. Det kan eksempelvis være overfladearealet i en jordprøve, jordens evne til at være vandafvisende eller dens evne til at binde pesticider.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00