Danskerne afviser at spise GMO

SKEPSIS: Et flertal af danskerne vil ikke spise genmodificeret grønt, viser meningsmåling. Økologisk Landsforening hæfter sig særligt ved de kritiske V- og DF-vælgere.

Danskerne er lige så skeptiske overfor GM-afgrøder i 2015 som i 2010, viser svarene på to enslydende spørgsmål stillet de to år.
Danskerne er lige så skeptiske overfor GM-afgrøder i 2015 som i 2010, viser svarene på to enslydende spørgsmål stillet de to år.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Kun én af fem vælgere fra Venstre og DF vil spise gensplejset mad. Vi kan håbe, at partierne husker det, når de skal overveje godkendelse af flere gensplejsede afgrøder til dyrkning i Danmark.

Paul Holmbeck
Direktør for Økologisk Landsforening

Der er ingen grund til at proppe supermarkederne med GM-afgrøder. For mange danskere har tilsyneladende ingen intentioner om at putte varerne i kurven.

I en meningsmåling for Altinget svarer 55 procent af danskerne, at de ikke vil spise grønt, som er genmodificeret. 19 procent vil gerne, mens 26 procent har svaret ‘ved ikke’.

“Tallene viser en dyb skepsis i befolkningen i forhold til gensplejset mad. Og der er grund til forsigtighed, når der på globalt plan næsten ikke findes uafhængig forskning i, hvordan gensplejset mad påvirker vores sundhed eller natur,” siger Paul Holmbeck, direktør for Økologisk Landsforening.

Dokumentation

 

 

 

 

 


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00