Danskerne viser begrænset interesse for kød produceret uden antibiotika

FORBRUG: Det er stadig kun et begrænset antal danskere, der er villige til at hive penge op af lommen for at købe kød produceret uden antibiotika. 

I USA er det særligt kyllingekød uden brug af antibiotika, der hitter. Blandt andet har McDonalds meldt ud, at de frem mod 2027 vil udfase kyllingekød produceret med antibiotika.
I USA er det særligt kyllingekød uden brug af antibiotika, der hitter. Blandt andet har McDonalds meldt ud, at de frem mod 2027 vil udfase kyllingekød produceret med antibiotika.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Så hvor er alle de mennesker, der skal komme i løbet af de næste ét til to år? De er faktisk ikke rigtig kommet ind i tragten endnu, og det ville være min bekymring som producent eller detaillist.

Daniel Soren
CEO, Quantic

Der er interesse, men det er noget tungt at sælge i Danmark. Vi har ikke noget aktivt salg i dag.

Søren Tinggaard
Underdirektør i Danish Crown Pork

Antibiotikaforbruget i landbruget vækker stor bekymring, fordi det kan være med til at skabe resistente bakterier og dermed vanskeliggøre behandlingen af syge mennesker. 

Men det er tilsyneladende ikke en frygt, der får danskerne til i større grad at efterspørge kød produceret uden brug af antibiotika.

Syv procent af danskerne angiver, at de mindst en gang om ugen spiser kød produceret uden antibiotika i en måling for analyse- og rådgivningsvirksomheden Quantic.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00