Danskerne viser begrænset interesse for kød produceret uden antibiotika
FORBRUG: Det er stadig kun et begrænset antal danskere, der er villige til at hive penge op af lommen for at købe kød produceret uden antibiotika.
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørSå hvor er alle de mennesker, der skal komme i løbet af de næste ét til to år? De er faktisk ikke rigtig kommet ind i tragten endnu, og det ville være min bekymring som producent eller detaillist.
Daniel Soren
CEO, Quantic
Der er interesse, men det er noget tungt at sælge i Danmark. Vi har ikke noget aktivt salg i dag.
Søren Tinggaard
Underdirektør i Danish Crown Pork
Antibiotikaforbruget i landbruget vækker stor bekymring, fordi det kan være med til at skabe resistente bakterier og dermed vanskeliggøre behandlingen af syge mennesker.
Men det er tilsyneladende ikke en frygt, der får danskerne til i større grad at efterspørge kød produceret uden brug af antibiotika.
Syv procent af danskerne angiver, at de mindst en gang om ugen spiser kød produceret uden antibiotika i en måling for analyse- og rådgivningsvirksomheden Quantic.