Det Dyreetiske Råd finder det “stærkt betænkeligt” at afskaffe nuværende sundhedsrådgivning

DYREVELFÆRD: Det vækker bekymring hos Det Dyreetiske Råd, at Folketinget er på vej til at afskaffe den påbudte rådgivning om sundhed i besætningerne for svin, kvæg og mink. Formand Bengt Holst efterlyser svar på, hvad politikerne så vil gøre for at sikre dyrevelfærden.

Bengt Holst har været medlem af Det Dyreetiske Råd siden 1998 og har været formand for Rådet siden 2012.
Bengt Holst har været medlem af Det Dyreetiske Råd siden 1998 og har været formand for Rådet siden 2012.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det kan godt være, at der ligger en mundtlig såkaldt garanti fra politisk side om, at det her ikke skal gå ud over dyrenes velfærd, men hvordan vil man så gøre det? Vi synes ikke, det er ok, at man fjerner det eksisterende uden at lægge noget nyt og konkret på bordet.

Bengt Holst
Formand for Det Dyreetiske Råd

Ønsket med den foreslåede regelforenkling er at understøtte den enkelte landmands motivation for at øge sundheden, for at øge velfærden i sin produktion.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Det skal være slut med, at det offentlige påbyder landmænd mere rådgivning om sundhed i besætningerne for svin, kvæg og mink.

Sådan er budskabet i den politiske aftale om Veterinærforlig III, som er indgået af alle partier i Folketinget.

I stedet lægges der op til, at det fremover skal være landmandens eget ansvar i samarbejde med egen dyrlæge at aftale yderligere rådgivning.

Dokumentation

Hvad er Det Dyreetiske Råd? 
- Det Dyreetiske Råd er nedsat i medfør af dyreværnslovens § 25. Heraf fremgår det, at Rådet ud fra en etisk vurdering skal følge udviklingen inden for dyreværn og rådgive miljø- og fødevareministeren i forbindelse med fastsættelsen af regler om dyreværn.

- Rådet afgiver udtalelser om forskellige emner og udtaler sig her typisk med en overordnet og principiel betragtning. Rådet udarbejder desuden høringssvar til konkrete lovforslag og andre lovmæssige initiativer.

- Fra 2016 varetager Rådet også informations- og debatskabende aktiviteter.

Kilde: Hjemmesiden for Det Dyreetiske Råd 










0:000:00