Det har været svært

INTERVIEW: Dansk Folkeparti er modent til at slå igennem ude i kommunerne, mener partiets gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl. Han erkender, at partiet har haft vanskeligt ved at bide sig fast lokalt
Mikael Børsting

Dengang var det meget svært at være byrådsmedlem for Dansk Folkeparti. Ikke alene sad man ofte alene, men indtil folketingsvalget i 2001, mente folk jo også, at vores synspunkter var uspiselige

Kristian Thulesen Dahl
Gruppeformand for Dansk Folkeparti
Kristian Thulesen Dahl er egentlig ikke overrasket over Søren Risbjerg Thomsens prognose, som forudser et flot kommunalvalg til Dansk Folkeparti.

DF er et parti, som danskerne siden 2001-valget har haft stor respekt for i landspolitisk sammenhæng, så egentlig er det vel kun naturligt, at det går frem til det kommende kommunalvalg, mener han.

"Jamen, i 1997 var det udelukkende nye folk, der blev valgt ind i byrådene. Dengang var det meget svært at være byrådsmedlem for Dansk Folkeparti. Ikke alene sad man ofte alene, men indtil folketingsvalget i 2001, mente folk jo også, at vores synspunkter var uspiselige. Vores lokale folk har siddet i en meget svær situation," erkender Kristian Thulesen Dahl.

Frem på Vestegnen
Men det gør de ikke mere. Selvom Dansk Folkeparti stadig klarer sig bedst landspolitisk, så er partiet ved at finde sine ben ude i kommunerne. Specielt på den københavnske vestegn er partiet ved at få en fod inden for, men Thulesen Dahl afviser, at det topstyrede parti diktere kursen ude i kommunerne fra central hold.

0:000:00