DF vil holde Gjerskov ude af veterinærforlig

FORLIG: En politisk strid mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har medført, at Dansk Folkeparti ikke vil have fødevareminister Mette Gjerskov (S) med i det veterinærforlig, som skal genforhandles inden august i år. Det kan man ikke, fastholder De Radikale.
Hvis det står til Dansk Folkeparti, så må Socialdemokraterne og SF ikke blive en del af veterinærforliget, hvis ikke partiet får lov til at blive en del af førtidspensionsforliget.
Hvis det står til Dansk Folkeparti, så må Socialdemokraterne og SF ikke blive en del af veterinærforliget, hvis ikke partiet får lov til at blive en del af førtidspensionsforliget.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Alt i politik er til forhandling, og Dansk Folkeparti vil meget gerne være en del af førtidspensionsforliget, som vi mener, er meget vigtigt. Hvis det ikke sker, kan det meget vel være, at Socialdemokraterne og SF ikke får lov til at tiltræde veterinærforliget, og så må De Radikale få en seddel med hjemmefra, når forhandlingerne går i gang.

René Christensen
Fødevareordfører (DF)
Fakta
I august 2008 fik Danmark et veterinærforlig. Det blev indgået mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre og skal løbe i fire år. I den periode tilføres området samlet ca. 90 millioner kroner ekstra.

Målet med forliget er at øge dyrevelfærden betydeligt - både i besætninger og ved transporter. Samtidigt vil man styrke det veterinære beredskab, så der hurtigt og effektivt kan sættes ind over for husdyrssygdomme og infektioner.


Kilde: Fødevarestyrelsen
Hvis det står til Dansk Folkeparti, må fødevareminister Mette Gjerskov (S) se langt efter en plads ved forhandlingsbordet, når det nuværende veterinærforlig skal genforhandles i løbet af foråret og forsommeren.

Det skyldes, at hverken Socialdemokraterne eller SF er en del af det nuværende veterinærforlig, som den daværende VK-regering indgik med Dansk Folkeparti og De Radikale i 2008.

Forliget udløber i slutningen af august i år, og som det ser ud nu, vil man fra Dansk Folkepartis side kun lukke de to regeringspartier ind i veterinærforligskredsen, hvis det selv får lov til at blive en del af det såkaldte førtidspensionforlig fra 2000. Det er dog ikke sket, og derfor prøver Dansk Folkeparti nu at lægge pres på regeringen ved at true dem med udelukkelse fra blandt andet veterinærforliget, som oppositionspartiet i dag er en del af.

"Alt i politik er til forhandling, og Dansk Folkeparti vil meget gerne være en del af førtidspensionsforliget, som vi mener, er meget vigtigt. Hvis det ikke sker, kan det meget vel være, at Socialdemokraterne og SF ikke får lov til at tiltræde veterinærforliget, og så må De Radikale få en seddel med hjemmefra, når forhandlingerne går i gang," siger partiets fødevareordfører, René Christensen, og erkender, at det vil "virke lidt spøjst", hvis Socialdemokraterne og SF ikke kommer med i forliget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00