DF vil standse import af kød fra USA

KOGALSKAB: Efter der er fundet kogalskab hos en malkeko i Californien, vil Dansk Folkeparti nu have fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at stoppe importen af amerikansk kød, indtil ”faren er drevet over”. Det forslag afviser ministeren dog blankt.

I min verden burde fødevareministeren meddele amerikanerne, at vi stopper importen, indtil der er styr på, præcis hvor kogalskaben kommer fra.

Jørn Dohrmann
Dansk Folkeparti

Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti vil have standset importen af kød fra USA, efter der er fundet kogalskab hos en malkeko i Californien. Dansk Folkepartis miljøordfører mener nemlig, at det er vigtigt at få styr på, om der er flere køer med kogalskab i USA, før Danmark importerer mere kød fra landet.

"Det er jo et stort marked, det rammer, hvis Europa igen skulle blive ramt af kogalskab. Indtil man har afdækket smittefaren, mener jeg derfor, det er klogest at stoppe importen helt," siger han til Altinget | Fødevarer, efter han til spørgetimen i Folketinget onsdag eftermiddag spurgte fødevareminister Mette Gjerskov (S), om hun har luftet muligheden for at standse import af kød fra USA med de andre fødevareministre i EU.

Gjerskov: Kødet, der importeres, er sikkert
Det har Mette Gjerskov ikke, og hun afviste blankt at stoppe importen af kød fra USA. Hun understregede, at der i både Europa og resten af verden allerede er gjort meget for at undgå, at mennesker bliver smittet med Creutzfeldt-Jakobs sygdom, som er den menneskelige form af kogalskab.

Dokumentation

Det er fjerde gang, der bliver fundet kogalskab i USA siden 2003. I Danmark er der til sammenligning fundet 15 tilfælde af kogalskab over de sidste 12 år.

Kilde: Fødevareminister Mette Gjerskov.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00