Dyrenes Beskyttelse om fremtiden for dansk minkavl: ”Det vil være skammeligt at se bort fra hensynet til dyrevelfærd”

Det begejstrer Dyrenes Beskyttelse, at fødevareministeren åbner for, at hensyn til dyrevelfærd også vil kunne indgå i drøftelserne om en mulig genstart af minkerhvervet. Foreningen for Danske Minkavlere er uenig og mener, at det er et tegn på "magtpolitiske hensyn" over for støttepartierne.

Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur, mener, at det er forkert at blande hensynet til dyrevelfærd ind i beslutningen, om minkerhvervet skal genstartes.<br><br><br>
Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur, mener, at det er forkert at blande hensynet til dyrevelfærd ind i beslutningen, om minkerhvervet skal genstartes.


Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Fødevareministeren gør det helt rigtige ved at åbne for at inkludere hensynet til dyrevelfærd i drøftelserne om, hvorvidt der igen skal foregå minkavl på dansk jord.

Det mener Dyrenes Beskyttelse, efter fødevareminister Rasmus Prehns (S) melding til Folketinget om, at hensynet til dyrevelfærd kan indgå i de kommende drøftelser om minkerhvervets fremtid.

”Vi er meget positive overfor, at ministeren åbner op for andre hensyn end den humane sundhed, hvor dyrevelfærd er rigtig vigtigt,” siger Birgitte Damm, dyrlæge og chefkonsulent hos Dyrenes Beskyttelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00