Dyrevelfærden halter igen-igen på svinebesætninger: Knap hver tredje overtræder loven

Antallet af lovbrud i statens stikprøver i svinebesætningerne er for ellevte år i træk på et højt niveau, viser ny rapport. Der er især problemer med at sikre syge grise ordentlig pleje og sørge for adgang til beskæftigelsesmateriale. Hovedrystende, mener Dyrenes Beskyttelse. Minister varsler nye initiativer.

Cirka én ud af tre svinebesætninger har problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd. Sådan har det nu set ud otte år i træk. 
Cirka én ud af tre svinebesætninger har problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd. Sådan har det nu set ud otte år i træk. Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Skiftende ministres løfter om forbedringer af dyrevelfærden i landets grisestalde er stadig langt fra at blive indfriet.

I statens seneste stikprøvekontrol har knap hver tredje svinebesætning problemer med at overholde statens regler på området. Og det er langt fra første gang. 

Reglerne eksisterer for at give dyrene i landbruget et absolut minimum af beskyttelse mod lidelse, smerte og overlast, og ikke engang dét bliver overholdt.

Britta Riis
Direktør i Dyrenes Beskyttelse

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00