Efter budgetaftale i EU: Grønne aktører vil øremærke mere landbrugsstøtte til klima og miljø

LANDBRUGSSTØTTE: S-regeringen bør udnytte den nye mulighed i EU's budgetaftale for at skære mere i den direkte støtte til landmænd og i stedet bruge pengene på grønne tiltag, opfordrer Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstilling og tænketanken Concito. Landbruget er stærkt bekymret.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var med de intense døgn, hvor stats- og regeringslederne i EU indgik en budgetaftale for årene 2021 til 2027.
Statsminister Mette Frederiksen (S) var med de intense døgn, hvor stats- og regeringslederne i EU indgik en budgetaftale for årene 2021 til 2027. Foto: EU
Sine Riis Lund

Danmark har fået en gylden mulighed for at komme nærmere målet om at reducere sin klimaudledning med 70 procent inden 2030 med EU’s budgetaftale.

Det mener flere grønne aktører, efter EU har besluttet, at op mod 40 procent af den direkte landbrugsstøtte kan flyttes over til landdistriktsprogrammet, der blandt andet giver støtte til indsatser rettet mod klima, natur og miljø inden for landbrugsområdet.