EL vil høre folkets stemme om GMO

Søren Søndergaard (EL) melder klart ud, når det gælder debatten om den kommende GMO-lov. Spørgsmålet er så vigtigt for EL, at det kræver en folkeafstemning, hvis GMO-landmænd skal have grønt lys.
Kristian Lund Pedersen

Jeg mener ikke, man kan sikre økologiske eller konventionelle bønder mod forurening fra gensplejsede afgrøder, og jeg accepterer ikke, at fordi et land i EU har godkendt en GMO, skal alle medlemslande føje sig. Dette spørgsmål er for vigtigt at overlade til Folketinget, og derfor opfordrer jeg til at befolkningen bliver spurgt ved en folkeafstemning.

Søren Søndergaard (EL)
MF og kandidat til EU-Parlamentet
Oven på fredagens 1. behandling af den såkaldte GMO-lov, kræver Enhedslisten, at der afholdes folkeafstemning, hvis loven skal føres ud i livet.

Hidtil har Danmark støttet moratoriet, GMO-pausen, i EU. Men i fredags behandlede Folketinget et lovforslag fra regeringen om erstatning til landmænd for forurening fra gensplejsede afgrøder.

Det er tilsyneladende regeringens forventning at EU-Kommissionen meget snart vil fremsætte forslag om godkendelse af de første GMO-ansøgninger fra virksomheder i EU.

Enhedslisten kræver folkeafstemning
Enhedslisten kalder det en falliterklæring, at Danmark som et af de første lande i EU vil give grønt lys til GMO-landmænd. De havde hellere set, at forskningen fortsætter, inden der kommer en lov:

0:000:00