Erhvervet er lunkne over for ny whistleblowerordning

FORLIG: Whistleblowerordningen er unødvendig og rummer risici for virksomheders retssikkerhed, lyder det fra branchen. Fødevareforbundet NNF kalder derimod ordningen en stor sejr.

Whistleblowerordningen bliver i praksis en formular på Fødevarestyrelsens hjemmeside, som fødevaremedarbejdere anonymt kan anvende. 
Whistleblowerordningen bliver i praksis en formular på Fødevarestyrelsens hjemmeside, som fødevaremedarbejdere anonymt kan anvende. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vi er bekymrede for det, fordi vi synes jo sådan set ikke, der er et behov for det. Allerede i dag er der mulighed for anonymt at kunne henvende sig til Fødevarestyrelsen, og vi ønsker ikke, at man får skabt et samfund, hvor man går og angiver hinanden.

Lotte Engbæk Larsen
Markedschef, Dansk Erhverv

Der er svindel og alt muligt andet, og der tror vi, at en whistleblowerordning kan være en løsning for at undgå noget af det. Vi ved, at der er medarbejdere, der går rundt med en viden om, at der er uorden i kulisserne, men hvor nogen af dem ikke tør gøre noget ved det, fordi de frygter, at de kan miste deres job.

Ole Wehlast
Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF

Ideen om en ordning for whistleblowere er tydeligvis ikke groet i fødevarebranchens have. Her afventer man nu spændt, hvordan den præcise udformning kommer til at se ud.

“Vi er bekymrede for det, fordi vi synes jo sådan set ikke, der er et behov for det. Allerede i dag er der mulighed for anonymt at kunne henvende sig til Fødevarestyrelsen, og vi ønsker ikke, at man får skabt et samfund, hvor man går og angiver hinanden,” siger markedschef Lotte Engbæk Larsen fra Dansk Erhverv.

Også organisationen HORESTA er bekymret for, hvordan ordningen bliver skruet sammen.









0:000:00