EU holder øje med landes forsøg på at stoppe udenlandske investeringsspekulanter

INTERVIEW: I strid med loven overregulerer medlemslande udenlandske investorers køb af landbrugsjord. EU overvejer nu at trække landene i retten, udtaler en talsmand for Kommissionen.

EU-Kommissionen er blevet opmærksomme på, at nogle lande diskriminerer i forsøget på at begrænse udenlandske investeringsspekulanter. Det får EU til at reagere. <br>
EU-Kommissionen er blevet opmærksomme på, at nogle lande diskriminerer i forsøget på at begrænse udenlandske investeringsspekulanter. Det får EU til at reagere.
Foto: Colourbox
Ninna Gøbel Rønberg

Kommissionen har endnu ikke besluttet, om landene skal bringes for retten, men beslutningen forventes at blive truffet snart.

Talsmand
EU-Kommissionen

Udenlandske investorers stigende interesse i landbruget er ikke kun et dansk fænomen. Også en række andre EU-lande oplever investorernes sult efter landbrugsjord.

Det har fået nogle EU-medlemslande til at modarbejde denne udvikling ved at gennemføre lovgivning, som begrænser udenlandske investeringsspekulanter i at komme ind på markedet.

Derfor har EU-kommissionen set sig nødsaget til at blande sig, da de anser lovgivningen som stridende mod EU-lovens grundprincip om kapitalens frie bevægelighed. Det udtrykker en talsmand fra EU-kommissionen i et interview med Altinget:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00