EU-institutioner når til enighed om biobrændstoffer

KOMPROMIS: Der kommer et loft på syv procent for fødevarebaserede biobrændstoffer, men ingen bindende krav til de avancerede. Landbrug & Fødevarer finder dele af diskussionen forfejlet, men kalder på linje med andre aktører aftalen for bedre end ingenting.

Biobrændstoffer inddeles i fødevarebaserede og avancerede. Det burde man gøre op med, mener Landbrug & Fødevarer.
Biobrændstoffer inddeles i fødevarebaserede og avancerede. Det burde man gøre op med, mener Landbrug & Fødevarer.Foto: colourbox.dk
Kasper Kaasgaard

Det er godt, at der kommer nogle politiske signaler for Europa. Det skaber både efterspørgsel og forudsigelighed for dem, der vil investere i biobrændstoffer.

Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

BRUXELLES: Efter flere års tovtrækkeri er processen med at lave nye EU-krav til biobrændstoffer ved at nå til vejs ende.

Repræsentanter for Rådet og Europa-Parlamentet har i længere tid forhandlet for at nå til enighed, og i sidste uge færdiggjorde Rådet den kompromistekst, som nu blot mangler at blive godkendt af Parlamentet.

”Kompromiset er et udtryk for det muliges kunst. Set med vores øjne er det ikke et drømmescenarie, som skaber en tilstrækkelig efterspørgsel efter de nye biobrændstoffer. Det er et skridt på vejen, men vi havde gerne set et højere ambitionsniveau,” siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

0:000:00