EU kan tvinge Danmark til sanktioner mod Færøerne

FISKERI: EU truer Færøerne med sanktioner på grund af uenighed om makrel-kvoter i Nordøstatlanten. Det kan betyde, at Rigsfællesskabet skal sanktionere sig selv, og det sætter Danmark mellem to stole.

Det er en vanskelig politisk sag for Danmark, hvis der indføres handelsrestriktioner mod en del af Rigsfællesskabet.

Nicolai Wammen (S)
Europaminister

En splid om makrelfiskeri mellem blandt andet Færøerne og EU har sat Danmark i en penibel situation. En situation, som i sidste ende kan tvinge regeringen til at indføre handelsrestriktioner imod en del af det danske Rigsfællesskab.

Det er uenigheder om, hvor mange makreller parterne hver især må fange i Nordøstatlanten, som er skyld i tvisten. Netop i disse dage diskuterer parterne sagen i de såkaldte makrelforhandlinger, og europaminister Nicolai Wammen (S) håber, at EU og Færøerne kan finde en løsning. For det er ikke en god sag for Danmark, siger han.

"Det er en vanskelig politisk sag for Danmark, hvis der indføres handelsrestriktioner mod en del af Rigsfællesskabet og dermed handelsbarrierer på tværs af riget," lyder det fra ministeren i et skriftligt svar til Esben Sverdrup-Jensen fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00