EU kritiserer dansk indsats mod halekuperede grise

RAPPORT: De danske myndigheder har ikke gjort tilstrækkeligt for at forhindre rutinemæssig halekupering af svin, konkluderer EU i et rapportudkast. Dyrenes Beskyttelse er rystet.

EU-Kommissionen konstaterer efter et besøg i Danmark i oktober måned sidste år, at omkring 98,5 procent af de kommercielle svin, der fødes i Danmark, er halekuperede.
EU-Kommissionen konstaterer efter et besøg i Danmark i oktober måned sidste år, at omkring 98,5 procent af de kommercielle svin, der fødes i Danmark, er halekuperede.Foto: /ritzau/Henning Bagger
Sine Riis Lund

Det er altså ikke acceptabelt, at vi ikke lever op til nogle internationale regler. Og det er ikke acceptabelt, at der her foregår en uanstændig dyrevelfærd.

Maria Reumert Gjerding
Dyrevelfærdsordfører, Enhedslisten

En sag om traktatbrud kan nærme sig, og vi kan håbe, det gør indtryk, når nu respekten for loven og grisenes behov for den beskyttelse, der ligger i den, ikke gør det.

Birgitte Damm
Chefkonsulent, Dyrenes Beskyttelse

Svin med hele haler er et sjældent syn i de danske svinestalde.

Det til trods for at EU i årevis har krævet, at medlemslandene undgår systematisk halekupering.

Nu kritiserer en kontrolenhed i EU-Kommissionen de danske myndigheder for ikke at have gjort tilstrækkeligt for at undgå systematisk halekupering.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00