EU-miljøudvalg kræver mærkning af kød som ingrediens

OPRINDELSE: Europa-Parlamentets miljøudvalg vil have Kommissionen til at fremsætte lovgivning, der skal forpligte fødevareindustrien til at oprindelsesmærke kød, der bliver anvendt som ingrediens i forarbejdede fødevarer. Brancheorganisationer advarer om administrativt bøvl og højere priser.

Når du køber en flæskesteg i supermarkedet, står der på emballagen, hvor kødet er produceret. Men hvis du køber en spegepølse, behøver der ikke stå på indpakningen, hvor de enkelte kødingredienser kommer fra.

Det skal der laves om på, mener medlemmerne af Europa-Parlamentets miljøudvalg. I en resolution vedtaget onsdag opfordrer de Kommissionen til at fremsætte lovgivning, der skal gøre det lovpligtigt at oprindelsesmærke kød anvendt som ingredienser i forarbejdede fødevarer som for eksempel leverpostej, lasagne eller forårsruller.

Resolutionen blev stemt igennem med 48 stemmer, mens 15 parlamentarikere fra de to konservative grupper EPP og ECR stemte imod. Margrete Auken (SF) var en af dem, der stemte for resolutionen.

Login