EU-Parlamentet vedtager krav til biobrændstoffer

BRÆNDSTOF: Et loft på seks procent for fødevarebaserede biobrændstoffer samt vurdering af negative sideeffekter er blandt Europa-Parlamentets krav til nye regler for biobrændstoffer. Nu venter afgørende forhandlinger med Rådet.

Miljøudvalget besluttede også, at biobrændstof fra ikke-spiselige afgrødder fremover bør medregnes i den gruppe, der maksimalt må udgøre seks procent i 2020.
Miljøudvalget besluttede også, at biobrændstof fra ikke-spiselige afgrødder fremover bør medregnes i den gruppe, der maksimalt må udgøre seks procent i 2020.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Grunden til, vi er mere ambitiøse i Parlamentet end Ministerrådet, er, at der er rigtig store økonomiske interesser på spil for visse medlemslande.

Christel Schaldemose (S)
MEP

BRUXELLES: Miljøudvalget i Europa-Parlamentet blev tirsdag enige om, hvad de forlanger af EU's nye bæredygtighedskrav til biobrændstoffer.

Samtidig, og nok så væsentligt, gav udvalget sagens ordfører, Nils Torvalds, mandat til at forhandle de endelige regler på plads med medlemslandene i Rådet.

”Jeg hilser dagens afstemning meget velkommen. Efter årevis med usikkerhed har Europa-Parlamentet nu et stærkt mandat til at starte forhandlinger med EU's medlemslande,” skriver Nils Torvalds i en pressemeddelelse..

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00