EU vil skære kraftigt i dansk sildefangst: “Så lukker og slukker vi” 

FISKERI: Et nyt forslag fra EU-Kommissionen vil kraftigt beskære muligheden for at fiske sild i den vestlige Østersø. Det kan i værste fald betyde et farvel til noget af det sidste danske lokale sildefiskeri. Fiskeriministeren søger et kompromis i EU.

EU-Kommissionen fastlægger hvert år de danske fiskekvoter for det kommende år ud fra blandt andet et hensyn til fiskebestandenes velbefindende.
EU-Kommissionen fastlægger hvert år de danske fiskekvoter for det kommende år ud fra blandt andet et hensyn til fiskebestandenes velbefindende.Foto: DFPO
Sine Riis Lund

Jeg går efter at finde et kompromis, der gør, at vi ikke ender med en sildekvote på nul, men at der kommer en reduktion, der dog forhåbentlig kan være så skånsom som overhovedet muligt.

Eva Kjer Hansen (V)
Fiskeriminister

Det vil være en katastrofe for de fartøjer, primært fra Gilleleje, der fisker på denne her kvote. Det kan ende med at trække tæppet væk under noget af det sidste lokale sildefiskeri, vi har i Danmark.

Svend-Erik Andersen
Formand for Danmarks Fiskeriforening

Han startede med at fiske i 1960, og siden 1988 har han været direktør for sildefabrikken Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje.

Nu frygter direktør Benny Christensen, at det er slut.

EU-Kommissionen foreslår at reducere mulighederne for at fange sild i den vestlige del af Østersøen med 63 procent.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00