FN advarer mod biobrændstoffer

BIOBRÆNDSTOFFER: FN's miljøorgan UNEP advarer mod konsekvenserne af at tvinge biobrændstof i benzinen. Men det er lige præcis det, Folketinget om kort tid vil gøre.
I løbet af de næste tre år vil der blive indført krav om iblanding af biobrændstof i benzin og diesel i Danmark. Det kan imidlertid skade både de fattigste lande i verden - og det globale klima, mener kritikere.
I løbet af de næste tre år vil der blive indført krav om iblanding af biobrændstof i benzin og diesel i Danmark. Det kan imidlertid skade både de fattigste lande i verden - og det globale klima, mener kritikere.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det er helt uforståeligt, at der ikke tages højde for de alvorlige bivirkninger, det kan få for rigtig mange menneskers dagligdag og livsgrundlag.

John Nordbo
Leder af klimaprogrammet hos Verdensnaturfonden

Det er en rigtig dårlig idé at tvinge benzinselskaberne til at komme biobrændstof i den benzin og diesel, de sælger.

Det mener FN's miljøorgan UNEP, der i en rapport fra dette forår advarer mod, at øget brug af biobrændstoffer kan føre til mere ustabile fødevareleverancer i verden og dermed øget risiko for en gentagelse af fødevarekrisen, der toppede sidste år.

Men ikke desto mindre er Folketinget netop i disse uger i gang med behandlingen af det lovforslag, der i løbet af de næste år vil sikre, at mindst 5,75 pct. af alt brændstof solgt i Danmark skal udgøres af det såkaldte biobrændstof, der fremstilles af plantemateriale.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00