Forbrugerrådet ønsker EU-regler på transfedtsyre

TRANSFEDTSYRE: En ny undersøgelse viser, at 7 procent af de testede fødevarer overskrider reglerne for mængden af transfedtsyre. Især de importerede varer overtræder reglerne. Forbrugerrådet efterlyser EU-regler på området.

Lige under hvert tiende testede fødevareprodukt indeholder mere end de tilladte 2 gram transfedt per 100 gram. Det viser en ny undersøgelse fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet. Undersøgelsen viser, at kun ét af de produkter, der ikke overholdt reglerne for transfedt, er produceret i Danmark.

Mere end 100 danske og udenlandske fødevareprøver på det danske marked blev testet i undersøgelsen. Antallet af overskridelser i 2005 var 11 procent, og i 2007 overskred 9 procent af fødevarerne grænseværdien for mængden af transfedtsyre. Resultatet af den nye undersøgelse er derfor en forbedring i forhold til tidligere undersøgelser.

Få styr på de udenlandske fødevarer
Forbrugerrådet er tilfredse med, at der bliver mindre transfedtsyre på det danske marked, men man mener, at overskridelser på 7 procent af fødevarerne er for meget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00