Forhandlinger om makrel-kvoter er strandet

UENIGHED: Færøerne risikerer stadig sanktioner fra EU og Danmark, efter forhandlinger om en løsning på spliden om makrel-kvoter løb ud i sandet. Dansk Folkeparti kalder truslen om sanktioner uhyrlig.

Island og Færøerne truer med at fastlægge sine egne kvoter. Og det har de jo ret til. Men så har EU også retten til at lave sanktioner.

Christian Olesen
Formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation

Forhandlingerne om en ny fiskeriaftale mellem Færøerne, Island, Norge og EU træder bogstaveligt talt vande. Det står klart, efter forhandlingerne i sidste uge mellem de fire parter endte uden noget resultatet.

Som Altinget | Fødevarer skrev i torsdags er en konflikt inden for de danske Rigsfællesskab under opsejling, da EU og Færøerne kæmper om den fremtidige fordeling af makrel-kvoterne i Nordøstatlanten. I sidste uge forsøgte EU, som har Norge på sin side, så at nå til enighed med Færøerne og Island, som også er en del af konflikten.

Efter tre dage med de såkaldte kyststatsforhandlinger blev parterne dog ikke enige, og dermed skal der en ny forhandlingsrunde til den 14. februar i Islands hovedstad, Reykjavik.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00