Formandskandidat: Forbrugerrådet skal være mere synligt

FORMAND: Bliver hun valgt som formand, vil Anja Philip først og fremmest arbejde for, at Forbrugerrådet når længere ud til forbrugerne. Derudover skal der prioriteres i rådets opgaver, og så skal rådet arbejde for en bæredygtig produktion i andre lande.
Forbrugerrådets bestyrelse har valgt Anja Philip som deres kandidat til formandsposten. Den 17. april skal rådsforsamlingen, der repræsenterer Forbrugerrådets medlemmer og medlemsorganisationer, formelt vælge den nye formand.
Forbrugerrådets bestyrelse har valgt Anja Philip som deres kandidat til formandsposten. Den 17. april skal rådsforsamlingen, der repræsenterer Forbrugerrådets medlemmer og medlemsorganisationer, formelt vælge den nye formand.Foto: Ulla Voigt

Jeg mener, at det er en fordel, at jeg er ufarvet af politiske interesser. Det kan give mig en mere objektiv og dermed stærkere stemme i debatten. Og jeg vil helt sikkert tage min meget faktabaserede, analytiske tilgang med mig over i Forbrugerrådet, hvis jeg bliver valgt. Det giver mere vægt bag de ord, man kommer med, når det er på et analytisk, faktabaseret grundlag.

Anja Philip
Kandidat til formandsposten i Forbrugerrådet
Fakta
Forbrugerrådet har ca. 86.000 personlige medlemmer og godt 30 medlemsorganisationer, men arbejder for alle forbrugere, uanset deres ressourcer, bopæl og politisk observans.

Forbrugerrådet kom til verden i årene lige efter 2. Verdenskrig. Perioden var præget af rationeringer og importbegrænsninger. Kvinderne var stort set ene om at være forbrugere, men havde meget lidt indflydelse på de beslutninger, der betød noget for familiens daglige forbrug. Derfor oprettede kvinder fra organisationer i land og by Danske Husmødres Forbrugerråd i 1947.


Kilde: Forbrugerrådet

Alle danskere skal vide mere om, hvad Forbrugerrådet står for.

Det mener Anja Philip, som Forbrugerrådets bestyrelse har valgt at indstille som kandidat til formandsposten. Posten har været ledig siden efteråret, hvor den tidligere formand Camilla Hersom (R) blev valgt ind i Folketinget. Og ifølge den nye kandidat, som efter alt at dømme bliver valgt som ny formand på rådsmødet den 17. april, ved danskerne for lidt om Forbrugerrådets rolle i samfundsdebatten.

"Der er for lidt viden om, hvad Forbrugerrådet rent faktisk kæmper for, og hvordan de hjælper den enkelte forbruger. Danskerne skal vide, at de rettigheder, vi har, ikke er en selvfølge, og det er rigtig vigtigt at få flere til at engagere sig og styrke Forbrugerrådets stemme med deres medlemskab og deres demokratiske opbakning i det hele taget," siger Anja Philip til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00