Forskere blåstempler landbrugets beregninger for tørketab

EFTERREGNING: Landbrug & Fødevarer er kommet med et retvisende billede af tørkens økonomiske konsekvenser for landbruget, konkluderer forskere fra Københavns Universitet i en udredning bestilt af miljø- og fødevareministeren.

Tørken betyder, at landbruget vil få et økonomisk tab på mellem 6 og 7 milliarder kroner, viser beregninger fra Seges, der er Landbrug & Fødevarers videncenter.
Tørken betyder, at landbruget vil få et økonomisk tab på mellem 6 og 7 milliarder kroner, viser beregninger fra Seges, der er Landbrug & Fødevarers videncenter.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er IFRO’s vurdering, at Seges giver et retvisende billede af niveauet for tørkens samlede økonomiske konsekvens, og at den metodemæssige tilgang er pragmatisk og velvalgt.

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi i sin udredning "Økonomisk vurdering af tørken"

Vi taler om en temmelig kompleks beregning med mange dynamiske effekter, så vi er rigtig glade for, at IFRO når frem til, at beregningerne er gode og valide.

Ejnar Schultz
Direktør for innovation i Seges

Den er god nok, når Seges under Landbrug & Fødevarer anslår et økonomisk tab på mellem seks og syv milliarder kroner som følge af sommerens tørke.

Det er meldingen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet, der har kontrolleret landbrugets tørkeberegninger.

“Det er IFRO’s vurdering, at Seges giver et retvisende billede af niveauet for tørkens samlede økonomiske konsekvens, og at den metodemæssige tilgang er pragmatisk og velvalgt,” skriver IFRO i sin udredning Økonomisk vurdering af tørken, der er lagt ud på universitetets hjemmeside.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00