FVM nedlægger revisionsenhed

KONTROL: Som et led i fem procents-besparelserne nedlægges revisionsenheden under Fødevareministeriet. ”Problematisk” lyder det fra både Dyrenes Beskyttelse og Forbrugerrådet. Det betyder nemlig, at Fødevarestyrelsen skal føre kontrol med sig selv.

Det vil være det optimale og mest troværdige set fra offentlighedens synspunkt, at revisionen og de beslutninger, der bliver taget omkring revisionen, ikke foregår under samme tag og ledelse som selve kontrollerne.

Camilla Udsen
Fødevarepolitisk medarbejder, Forbrugerrådet
Fakta

Om Fødevarestyrelsen:

Fødevarestyrelsen er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og tager sig af regler på veterinær- og fødevareområdet.

Styrelsens opgave er at sikre, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevarer, landets slagterier og veterinære forhold.


Kilde: www.foedevarestyrelsen.dk

Revisionsenheden, der indtil nu har stået for at undersøge og føre kontrol med myndighedernes kontrol af dyrevelfærd og fødevarelovgivning, er fra mandag blevet nedlagt. Det sker som følge af de besparelser på fem procent, som alle ministerier og styrelser skal igennem.

LÆS: Besparelser rammer Fødevarestyrelsen

Det bekræfter Kåre Degn Johansson, der indtil i fredags var chef for Revisionsenheden, som lå under Fødevareministeriets departement. Han har nu fået en stilling som souschef i Intern Revision i NaturErhvervstyrelsen.

Dokumentation

Ifølge EU-lovgivningen er det et krav, at man har en instans, der udfører kontroller og overvåger myndighedernes kontrol af dyrevelfærd og fødevarelovgivning. Der er dog ikke noget lovgivningsmæssigt problem i, at dette ansvar varetages internt i Fødevarestyrelsen.

Nationalt bliver man dog nødt til at ændre i Fødevarelovens §55, hvor der står, at der skal være en revisionsenhed, hvis kontrollen skal varetages af Fødevarestyrelsen.

Kilde: Fødevareministeriet 


0:000:00