Gjerskov kalder kommissær skrivebordsfilosof

BRUXELLES: Landbrugskommissær Dacian Cioloş vil skabe ubrugeligt papirnusseri med forslaget om en negativliste, lyder det fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), efter hun tidligere på ugen fik en røffel af kommissæren.
Landbrugskommissær Dacian Cioloş og fødevareminister Mette Gjerskov (S) er stærkt uenige om den såkaldte negativliste.
Landbrugskommissær Dacian Cioloş og fødevareminister Mette Gjerskov (S) er stærkt uenige om den såkaldte negativliste. Foto: European Council
Agnete Finnemann Scheel

En negativliste vil skabe papirnusseri i lange baner og være lige så let at omgå, som det er at sidde og udtænke idéen bag et kontor i Bruxelles.

Mette Gjerskov
Fødevareminister (S)
Fakta

Landbrugsreformen er nu i den sidste fase inden den sansynligvis bliver forhandlet på plads sidst i juni 2013. 

Irland forhandler reformen, CAP'en, for Rådet og sidder i trilog-møder med Parlamentet og Kommissionen, hvori de tre institutioner skal finde et kompromis.

På rådsmødet i denne uge ville det irske formandskab have respons fra medlemslandene på nogle af de punkter, der endnu ikke er på plads. Det var punkter som negativlisten, ekstra støtte til unge landmænd og en særordning for små landbrug.

Fødevarerminister Metter Gjerskov (S) giver sjældent meget for papirnusseri og kontortanker, når det kommer til landbruget. I hvert fald får landbrugskommissær Dacian Cioloş nu svar på tiltale, efter han mandag langede ud efter den danske minister.

Læs: Kommissær i klinch med Gjerskov om krav til landbrugsstøtte

Kommissæren vil nemlig gerne indføre en såkaldt negativliste, som skal være obligatorisk for medlemslandene. Listen skal klargøre, hvem og hvad der ikke kvalificerer til at få landbrugsstøtte. Problemet er nemlig, at golfbaner, campingpladser og lufthavne i dag kan modtage støttemidler fra EU, og det vil kommissæren sætte en stopper for.

0:000:00