Gjerskov vil have mere øko-undervisning

ØKOLOGI: Hvis regeringen skal nå sine økologimål, skal der mere økologi på landbrugsskolernes skemaer. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), som nu har bedt landbrugsuddannelserne om at øge fokusset på det.
Per Bang Thomsen

Hvis flere landmænd skal omlægge til økologi, må vi sikre os, at de også er tilstrækkeligt uddannede til det. Man skal tænke det ind i alle led, og derfor vil jeg nu se på, om man i højere grad kan få det ind på landbrugsuddannelserne.

Mette Gjerskov
Fødevareminister (S)

De danske landbrugsskoler har ikke nok økologi på skoleskemaet. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der nu har fået børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at tage fat i landbrugsskolerne.

I et brev til Fællesudvalget for Landbrugsuddannelser anmoder Mette Gjerskovs ministerkollega udvalget om "at tage initiativ til indførelse af mere økologi i landbrugsuddannelsen både i teori og praksis". Ifølge fødevareministeren er det nemlig nødvendigt med mere økologi-undervisning, hvis regeringens økologi-politiske strategi skal blive til noget.

"Hvis flere landmænd skal omlægge til økologi, må vi sikre os, at de også er tilstrækkeligt uddannede til det. Man skal tænke det ind i alle led, og derfor vil jeg nu se på, om man i højere grad kan få det ind på landbrugsuddannelserne," siger Mette Gjerskov til Altinget | Fødevarer.

Udvalget ser på sagen
I brevet til landbrugsskolerne peger børne- og undervisningsministeren på en række indsatsområder, hvor man kan få sat ekstra fokus på økologi og økologisk produktion.

0:000:00