GMO-moratoriet bør ophæves

FødevareIndustriens direktør kræver nu, at GMO-moratoriet ophæves, efter EU-Kommissionens godkendelse af en genmodificeret majs. Enhedslisten er rystet over godkendelsen.
Claus Iversen

Danmarks holdning her er klart et malurt i bægeret. Vi opfordrer EU-kommissionen til at gå videre og arbejde for den endelige ophævelse af moratoriet.

Ole Linnet Juul
Direktør i FødevareIndustrien
I FødevareIndustrien modtages EU-Kommissionens meddelelse om, at man har besluttet at godkende den gensplejsede majslinie Bt176 til fødevarebrug meget positivt. FI finder, at det er et naturligt skridt i forlængelse af den mærkningsordning, der nu har eksisteret siden den 18. april i år.

"Efter seks års tænkepause har EU nu de skrappeste regler i verden på dette område. Det betyder blandt andet, at genmodificerede organismer kun godkendes efter en omfattende miljø- eller sundhedsmæssig risikovurdering," siger direktør for FI, Ole Linnet Juul.

Han peger på, at godkendelsen af majsen er et vigtigt skridt i retning mod ophævelse af moratoriet, som et mindretal af lande har opretholdt - herunder Danmark, som stemte nej til den gensplejsede majs.

"Danmarks holdning her er klart et malurt i bægeret. Vi opfordrer EU-kommissionen til at gå videre og arbejde for den endelige ophævelse af moratoriet. Sikkerheden er på plads med de skrappeste regler i verden. Lige så er mærkningsreglerne, som betyder den frie valgmulighed for forbrugeren. Nu mangler vi kun den naturlige følge deraf - nemlig ophævelsen af moratoriet," slutter branchedirektøren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00