Havet har gjort os til dem, vi er – nu åbner Altinget nichemedie om det maritime Danmark

Med nyt nichemedie om havet, havnene og det maritime Danmark er Altinget nu oppe på at udgive 30 nichemedier om politik inden for forskellige områder.

Foto: Mads Outzen
Foto: Mads Outzen
Jakob Nielsen

Danskerne var sømænd, længe før de overhovedet blev til danskerne. 

Havet er ikke bare rundt om os; det er en del af, hvem vi er. Og havet er selvsagt fuld af politik.

Derfor trænger havet og hele det maritime Danmark også til et nichemedie, der kritisk, konstruktivt og kompetent skriver om alle de udfordringer, der venter på at blive løst.

Det er, hvad Altinget Maritim fra i dag vil gøre i to ugentlige nyhedsbreve, der hver især vil være fyldt med Altingets klassiske blanding af journalistik, debat og servicestof. Alt sammen leveret med den vanlige ambition om at beskrive sagerne uden at hælde til hverken den ene eller den anden side i det politiske spektrum.  

Med Altinget Maritim er Altinget nu oppe på at udgive 30 nichemedier

Jakob Nielsen
Chefredaktør

Redaktører for det nye medie er Hjalte T.H. Kragesteen og Andreas Arp, der begge er erfarne Altinget-redaktører.  De har brugt de seneste måneder på – undskyld udtrykket – at dykke ned i de mange underbelyste udfordringer, som præger det maritime område i Danmark.

Læs også

En af dem handler om rekruttering, som er en udfordring i hele samfundet, men i særlig grad på det maritime område. Ni ud af ti ansatte på havet er mænd, og andelen af kvinder på de maritime uddannelser er endnu lavere.

Fokus på grøn omstilling

En anden stor sag er selvsagt den grønne omstilling. Her er det maritime Danmark både en del af problemet og en del af løsningen. Ingen anden sektor udleder så meget co2 som den danske flåde, men samtidig er de danske havne en integreret del af den vindmølleproduktion, som skal gøre vores energiforbrug mere bæredygtigt.

Derfor er havnene også selv et ømtåleligt politisk spørgsmål. Mange steder bliver havne omlagt fra erhverv til beboelse, og over hele landet skyder nye boliger op med formidabel havudsigt. Men hvor går grænsen for, hvor meget areal, der kan inddrages, før erhvervslivet bliver trængt væk? Det er et af de spørgsmål, der bliver rejst allerede i det interview, som Altinget Maritim bringer med den nye direktør for Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Med Altinget Maritim er Altinget nu oppe på at udgive 30 nichemedier, der hver især leverer nyheder, debat, kalenderstof og overblik over arbejdet i Folketinget på de enkelte områder. Det er mange medier, men det er også med til at sikre, at Altinget kan gå i dybden, fordi de enkelte redaktører kan koncentrere sig om at blive specialister på nøje definerede områder.

Det maritime område er specielt på den måde, at branchen – og særligt en enkelt meget stor virksomhed – altid har nydt stor politisk bevågenhed på Christiansborg. Alligevel er det meget få partier, der har en egentlig maritim ordfører. Det er måske udtryk for, at mange af de politiske udfordringer er løst direkte mellem aktørerne uden meget offentlig debat.

Det er noget af det, som Altinget Maritim skal være med til at ændre. Rejsen begynder nu, og hvis du vil med ombord, kan du prøve mediet gratis i 14 dage ved at klikke her.

Læs også

Key points in this article
  • Altinget has launched a new niche media outlet called "Altinget Maritim," focused on maritime-related news and issues. This initiative brings the total number of niche media outlets published by Altinget, covering various political areas, to 30.

  • "Altinget Maritim" aims to provide critical, constructive, and competent coverage of the challenges facing maritime Denmark, including recruitment issues and the green transition. The media will publish two weekly newsletters containing journalism, debates, and service content while maintaining a neutral and non-partisan stance.

  • Key topics for the new media outlet include addressing challenges in recruiting a more diverse workforce in the maritime sector and navigating the green transition. It will also explore the delicate balance between repurposing maritime areas for residential or recreational use and preserving space for maritime industries, which is a significant political issue in Denmark.

This summary has been made with assistance from artificial intelligence

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Hjalte Kragesteen

Redaktør og journalist, Altinget Miljø og Altinget Maritim
cand.comm. i journalistik (Roskilde Uni.)

Andreas Arp

Redaktør og journalist, Altinget Energi & Forsyning
journalist (DMJX 2021)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024