Her er Elbæk, Skipper og Olsen Dyrhs ønsker til grønt superministerium

VALG: Fire grønne juniorministre, nye regnemodeller og et opgør med Finansministeriets koordinerende rolle. Det er blandt ønskerne fra de tre partier, der vil have et grønt superministerium.

Uffe Elbæk og Pernille Skipper vil have et nyt grønt ministerium, hvis magten skifter. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix).
Uffe Elbæk og Pernille Skipper vil have et nyt grønt ministerium, hvis magten skifter. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix).
Anders Redder

Tre partier fra den rød-grønne blok sætter under valgkampen to streger under et centralt ønske til en ny regering, hvis magten skifter.

Det er nødvendigt at oprette et grønt superministerium, der kan samle og koordinere alle aspekter af den grønne omstilling – lige fra klima og energi til miljø og transport.

Det fortæller Enhedslistens Pernille Skipper, SF’s Pia Olsen Dyhr og Alternativets Uffe Elbæk.

Dokumentation

Fakta - sådan er de grønne ministerier indrettet i dag

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet blev oprettet i 2007 som Klima- og Energiministeriet ved omlægning af ressortområder fra Miljøministeriet og energiområdet fra Transport- og Energiministeriet.

Et af ministeriets første større opgaver var at tilrettelægge FN klimatopmødet COP15 i København. Første klima- og energiminister blev den daværende miljøminister Connie Hedegaard (K). 

Miljøministeriet blev oprindelig etableret i 1971 som Ministeriet for Forureningsbekæmpelse og skiftede to år senere navn til Miljøministeriet.

Fødevareministeriet har rødder tilbage til Landbrugsministeriet, der blev oprettet i 1896. Landbrugsministeriet blev senere lagt sammen med Fiskeriministeriet og i 1997 blev Fødevareministeriet skabt gennem yderligere omstruktureringer.

I dag er Miljø- og Fødevareministeriet slået sammen til et ministerium. 

- Kilder: Den Store Danske og mfvm.dk


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024