Her er OECD's 44 anbefalinger til dansk miljøpolitik

ANBEFALING: OECD har afleveret en grundig evaluering af dansk miljøpolitik til regeringen. Evalueringen indebærer både ris og ros og 44 anbefalinger til miljøpolitiske tiltag. Læs anbefalingerne her. 

Miljøminister Lea Wermelin (S) og Rodolfo Lacy, OECD, svarer på spørgsmål fra publikum til modtagelsen af OECD's evaluering af dansk miljøpolitik 14. november 2019. 
Miljøminister Lea Wermelin (S) og Rodolfo Lacy, OECD, svarer på spørgsmål fra publikum til modtagelsen af OECD's evaluering af dansk miljøpolitik 14. november 2019. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Laura Hattens

Miljøminister Lea Wermelin har netop modtaget OECD's tredje evaluering af dansk miljøpolitik indeholdende 44 anbefalinger til, hvordan miljøpolitikken kan videreudvikles.

Anbefalingerne lyder blandt andet på at udvikle en biodiversitetsstrategi og en vision for et CO2-neutralt Danmark i 2050 og på at simplificere miljølovgivningen for at fremme håndhævelse og efterlevelse. 

Danmark får blandt andet ros for omstilling af energisektoren og målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, men ifølge evalueringen halter dansk miljøpolitik på andre områder.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00