Hvem skal du stemme på ved folketingsvalget? Tag testen

KANDIDATTEST: Der bliver folketingsvalg 5. juni. Men hvilken kandidat til Folketinget er du mest enig med i en række spørgsmål? Find svaret med Altingets valgtest 2019.

Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Tag Altingets kandidattest til folketingsvalget 2019 lige her.

Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalget til afholdelse 5. juni, så det er på høje tid at finde ud af, hvem der skal have dit kryds.

Men hvilke kandidater er du mest enig med i en række spørgsmål om alt fra skat og klima til udlændinge og ligestilling?

Prøv Altingets kandidattest, hvor du kan se, hvilke politikere du er mest - og mindst - enig med.

Kandidattesten er ikke en sandhedsmaskine, men et nyttigt demokratisk redskab til at lære kandidaterne og deres holdninger at kende forud for valgdagen

Jakob Nielsen, chefredaktør på Altinget

Klik på billedet for at tage testen med det samme - eller læs mere om testen under billedet.

Testen består af 30 udsagn, som du skal forholde dig til. Du har mulighed for at markere, hvis et af spørgsmålene er særligt vigtigt for dig, ligesom du også har mulighed for at springe et spørgsmål over, hvis du ikke har nogen holdning til det.

Bagefter kan du sammenligne dine svar med de folketingskandidater, der er opstillet i din valgkreds. Og testen viser dig, hvem du holdningsmæssigt ligger tættest på.

”Meningen med kandidattesten er at hjælpe vælgerne med at navigere i de politiske argumenter i valgkampen og blive mere afklaret, inden de sætter deres kryds,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og tilføjer:

”Kandidattesten er ikke en sandhedsmaskine, men et nyttigt demokratisk redskab til at lære kandidaterne og deres holdninger at kende forud for valgdagen. Testen giver også mulighed for at se den stemmeseddel, man får i hånden på valgdagen, og for at lære de enkelte kandidater bedre at kende med kandidatens egne ord.”

Kandidattesten er udviklet af Altinget i samarbejde med DR. Du kan læse mere om baggrunden for testen her, for eksempel hvordan spørgsmålene er udvalgt, og hvilke kandidater der er med.

* Stram Kurs indgår endnu ikke i testen, da partiets kandidater ikke har besvaret spørgsmålene. Partiets kandidater vil fremgå på stemmesedlen, når partiet har tildelt dem en storkreds.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00