KL: Husdyr-tilskud er ikke belønning for sjusk

HUSDYRAFTALE: KL afviser flere grønne organisationers kritik af, at kommunerne fremover bliver belønnet for at fejlbehandle landbrugssager.
Anne Burlund

Det er langt fra sandheden, at kommunerne belønnes for miljøsjusk, når de fremover kan få et tilskud på 15.000 kr. per hjemvist sag om husdyrbrug, der afgøres.
Det skriver KL i en pressemeddelelse efter hård kritik fra flere natur- og miljøorganisationer af den nye aftale, der blev indgået af KL og Miljøministeriet for kort tid siden (læs artikel her).

"De parter, som hævder, at kommunerne bliver belønnet for at have sjusket, har fået aftalen fuldstændig galt i halsen. Siden husdyrgodkendelsesloven i 2007 trådte i kraft, har kommunerne påpeget behovet for uddybende vejledning. Det kan vi så konstatere nu ligger der, og det er vi naturligvis tilfredse med," udtaler Martin Damm (V), formand for KL's teknik- og miljøudvalg, i pressemeddelelsen.

KL mener derfor ikke, at tilskuddet skal opfattes som en belønning, men at der er tale om at holde kommunerne skadesfri, så de kan få nedbragt antallet af sager til gavn for landmændene - og sikre, at bunken med husdyrsager ikke igen vokser sig for stor.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00