Landbruget fastholder frygt for lækage ved højere dyrevelfærdskrav. Men erkender, at danske grise skal have det bedre

Svineproduktionen risikerer at flytte til lande med dårligere dyrevelfærd, hvis Danmark strammer kravene, fastholder landbruget. Erhvervet medgiver dog, at det er nødvendigt med forbedringer på området. Regeringen kan især hjælpe med at nedbringe antallet af halekuperinger, lyder det.

Produktionen af svinekød risikerer at flytte til andre lande uden for EU med dårligere dyrevelfærd, hvis Danmark strammer kravene, advarer landbruget.
Produktionen af svinekød risikerer at flytte til andre lande uden for EU med dårligere dyrevelfærd, hvis Danmark strammer kravene, advarer landbruget.Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det er helt reelt at være bekymret for, at strammere dansk dyrevelfærdslovgivning kan flytte produktionen af svinekød til lande, hvor grisene vil få det dårligere og lide mere.  

Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer, efter at professor i bioetik og forsker i dyrevelfærd Peter Sandøe i sidste uge nedtonede risikoen for lækage.

Erhvervsorganisationen udfordrer helt konkret Peter Sandøes præmis om, at en mindre dansk produktion vil blive modsvaret af en stigende produktion internt i EU.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00