Analyse af 
Simon Friis Date
Dorte Ipsen Boddum

Landbrugets egen fortælling angribes fra alle sider, mens grøn aftale træder ind i afgørende fase

Jorden er begyndt at brænde under landbruget, der møder stadig hårdere kritik fra både erhvervsliv og fagbevægelsen. Men bag beskyldningerne om et fodslæbende landbrug, gemmer sig historien om et politisk svigt, som det nu er op til treparten at rette op på.

Tidligere Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og nuværende formand i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, er nogle af ophavsmændene bag den grønne trepart. Siden dengang har treparten både været kilde til frustrationer, drømme om at udvandre og deciderede mareridt for landbrugsformanden.
Tidligere Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og nuværende formand i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, er nogle af ophavsmændene bag den grønne trepart. Siden dengang har treparten både været kilde til frustrationer, drømme om at udvandre og deciderede mareridt for landbrugsformanden.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Simon Friis DateDorte Ipsen Boddum

Skal man opsummere Landbrug & Fødevarers fortælling om dansk landbrug i tre punkter, kan den lyde som følger.

At landbruget er en garant for vækst på landet, som sørger for arbejdspladser til en udkant, der ellers kæmper med affolkning.

At den danske landmand er en vigtig naturforvalter, der driver sin virksomhed på en måde, så den sameksisterer med den danske natur.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00