Landbrugsspids er ”dybt rystet” over røde støttepartier: Det er ”egoistisk” og ”umenneskeligt”

Det vækker massiv kritik fra landbruget, at røde støttepartier har blokeret for at udskyde EU-krav til braklægning. ”Jeg tror, der bliver oprør,” lyder der fra viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Bønderne er rigtigt sure. Jeg tror, der bliver oprør, når vi er færdige i marken,” siger Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer.
Bønderne er rigtigt sure. Jeg tror, der bliver oprør, når vi er færdige i marken,” siger Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer.Foto: Frank Cilius/ Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Det falder ikke i god jord hos landbruget, at regeringens støttepartier har blokeret for at udskyde grønne krav til landbruget med et år.

”Jeg er dybt rystet,” siger Thor Gunnar Kofoed, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Meldingen kommer, fordi regeringen har måttet sande, at den ikke har opbakning til at give danske landmænd lov til at fravige EU-krav om, at braklægge fire procent af landbrugsarealet næste år (læs mere i faktaboks). Det har EU-Kommission ellers ekstraordinært givet lov til, fordi den mener, der er behov for at øge fødevareproduktionen i Europa i kølvandet på krigen i Ukraine.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00