Landmænd klar til gen-afgrøder

NYHED: Et flertal af landmændene er åbne over for at dyrke gensplejsede afgrøder, viser ny måling.
Niels Th. Dahl

Den holdning, at teknologien rummer et potentiale, der på den ene side skal udnyttes, men hvor vi på den anden side ikke skal gå med på hvad som helst, vinder frem nu. Det er virkelig glædeligt og noget, vi ikke må forpasse.

Anna Haldrup
Ph.d. og leder af Institut for Plantebiologi

Næsten to tredjedele af danske landmænd ser ikke de store problemer i at begynde at dyrke genmodificerede afgrøder (GMO).

Det skriver Biotekcenter.dk i dag. En måling, analyseinstituttet GfK har lavet for internetsiden, viser således, at 18 procent af landmændene siger, at de "helt sikkert" vil dyrke gensplejsede afgrøder, mens 43 pct. "sandsynligvis" vil gøre det.

Tallene viser også, at de fleste landmænd begrunder den positive holdning til GMO-afgrøder med, at det kan være med til at reducere forbruget af pesticider.
 
Skred i holdningerne

Målingen ligger i forlængelse af en analyse, Ingeniøren offentliggjorde sidste efterår. Her sagde hver anden dansker mellem 18 og 30, at de var åbne over for at spise mad fremstillet af GMO-afgrøder. Samtidig har Miljøministeriet for nylig godkendt det første danske markforsøg med GMO-majs.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00