Landmændene overtager fødevarevirksomhederne

Genmodificerede fødevarer side om side med konventionelle produkter i supermarkederne, convenience food i abonnementsform og et landbrug, der overtager fødevarevirksomheder. Det er dagens Danmark i år 2020, skriver adm. direktør i Landbrugsraadet, Klaus Bustrup, i en ny bog.
Claus Iversen

Flere af Euroopas bedste forædlingsvirksomheder, der allerede i dag benytter sig af danske råvarer, vil til den tid være ejede af danske landmænd.

Klaus Bustrup
Adm. direktør i Landbrugsraadet
Fakta
"Danmark på vej mod år 2020" udgives af forlaget Tiderne Skifter. I denne bog giver 23 centralt placerede og indflydelsesrige politikere, forskere, erhvervsfolk og aktive i den danske og europæiske kultur- og samfundsdebat deres signalement af Danmark år 2020.
Pris: 348 kroner.

Kilde: www.tiderneskifter.dk
Hvordan dansk landbrug og fødevareindustri ser ud i år 2020 er helt op til forbrugerne og politikerne. Det grundlæggende spørgsmål er, i hvor høj grad danskerne og europæerne er klar til at give slip på landbruget og lade det forme af markedets kræfter.

Sådan lyder vurderingen fra Landbrugsraadets adm. direktør, Klaus Bustrup, i en ny bog, "Danmark på vej mod år 2020", som tegner et billede af fremtidens danske samfund.

Klaus Bustrup ser en tendens til, at politikere får større tiltro til markedets kræfter. Det betyder - set i lyset af en omsiggribende globalisering - at hvis politikerne giver los, bliver det de globale markedskræfter, der kommer til at forme europæisk landbrug.

Han understreger, at det er vanskeligt at spå om fremtiden for et erhverv, hvor der konstant sker store forandringer, men giver sig alligevel i kast med at male et fødevare-billede anno 2020.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00