Om  
Lars Barfoed

Lars Barfoed stopper som formand for Fiskerikommissionen

Tidligere justitsminister og nuværende kandidat til Europaparlamentet for Moderaterne Lars Barfoed stopper som formand for Fiskerikommissionen. 

Lars Barfoed har valgt at træde tilbage fra sin post som formand for Fiskerikommissionen for at undgå interessekonflikter. 
Lars Barfoed har valgt at træde tilbage fra sin post som formand for Fiskerikommissionen for at undgå interessekonflikter. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Når Fiskerikommisionen skal fremlægge sine anbefalinger for et mere bæredygtigt fiskeri, bliver det uden Lars Barfoed (M) ved roret. 

Det meddeler Lars Barfoed i en intern mail, der er sendt til Fiskerikommissionens medlemmer. 

Lars Barfoed er nyligt blevet opstillet som moderat kandidat til Europaparlamentsvalget i 2024.

Læs også

Det, fortæller Barfoed selv i mailen, er årsag til, at han har valgt at træde tilbage som formand for kommissionen. 

"For at undgå enhver spekulation om sammenblanding af interesser og synspunkter i relation til Fiskerikommissionens arbejde har jeg derfor foreslået ministeren, at der udpeges en ny formand for Fiskerikommissionen," skriver han. 

Fiskerikommissionen består af ti forskellige eksperter og blev nedsat i august 2022 af daværende fiskeriminister Rasmus Prehn (S) efter aftale med alle Folketingets partier.

Kommissionen har haft til opgave at forholde sig til fiskerierhvervets udfordringer, hvor hensyn til miljø, økonomi og muligheden for at fastholde og udvikle arbejdspladser i de danske landdistrikter er særligt presserende emner. 

Kommissionens deadline blev i december 2022 fremrykket fra 31. december 2023 til 1. oktober 2023. Tidligere på måneden blev det dog offentliggjort, at kommissionens anbefalinger er blevet udskudt på ubestemt tid. 

Dengang fortalte daværende formand, Lars Barfoed, til Altinget, at udsættelsen skyldtes, at man ville sikre sig tid nok til at blive færdige med vurderingerne. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

0:000:00