Lokale fødevarer og robotter: Sådan vil aktørerne fordoble økologien i 2030

TEMADEBAT: Fik du læst alle debatindlæggene i Altinget Fødevarers debat om regeringens mål om at fordoble økologien i 2030? Få et overblik over de centrale aktørers holdninger her.

Nøglen ligger i at øge den animalske produktion. Men det er umuligt her i landet at sælge dobbelt så meget økologisk mælk, mener Thomas Roland fra Coop.
Nøglen ligger i at øge den animalske produktion. Men det er umuligt her i landet at sælge dobbelt så meget økologisk mælk, mener Thomas Roland fra Coop.Foto: Morten Dueholm/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Dobbelt op på økologisk areal, økologisk forbrug og økologisk eksport i 2030. Sådan lød en af regeringens grønne ambitioner fra det forståelsespapir, som blev skrevet sammen med Radikale, Enhedslisten og SF før sommerferien.

Men er det overhovedet en god idé at arbejde for en fordobling af økologien i Danmark? Og hvis ja, hvordan skal det så sikres, at målene bliver nået?

Det har en række af de mest centrale aktører på økologi-området diskuteret den seneste tid på Altinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00